štvrtok 12. februára 2015

Great Loves Collection

Kinofilmové fotky. Tri roky dozadu som mohla stráviť niekoľko hodín denne ich prezeraním na flickr - nielenže som obdivovala ich atmosféru, sama som sa snažila kvalitou (po technickej stránke) priblížiť k svojim obľúbencom. 

A tak som raz na flickr narazila na fotku knihy Bonjour Tristesse od Francoise Sagan. Kinofilmová fotka, minimalistická obálka a kniha, o ktorej som dovtedy nepočula. A pritom je známa, dokonca mi starší slovenský preklad minulý rok prešiel rukami v antikvariáte. Škoda preveliká, že som vtedy mala škrečkovské obdobie (ktoré sa pravidelne strieda s materialistickým) a knihu som si nekúpila...

Po dlhšom čase som si na knihu spomenula. A zistila, že v tomto minimalistickom vydaní vyšla v rámci edície Great Loves Edition. Ako inak, od vydavateľstva Penguin. Po dizajnovej stránke sú ich edície neskutočne krásne a vždy vo mne budia materialistické sklony. Ako u každého knihomoľa, ktorý pozná Penguin.

Blíži sa sviatok sv. Valentína, možno vás niektorí titul z tejto edície zameranej na 'great loves' osloví. Nemyslím si, že by išlo o sladké gýče. 

Hoci edícia vyšla v roku 2007, niektoré tituly sú vypredané a dajú sa zohnať už len z druhej ruky. Čo ma trochu štve, lebo často krát stoja viac... A nanešťastie sú to práve tie, ktoré by som si chcela kúpiť.
-
Oslovil vás dizajn tejto edície?
Zohráva u vás vizuál dôležitú úlohu pri kúpe knihy - ak máte možnosť, vyberáte si vydanie podľa obálky, nepozerajúc na cenu? Ozaj ma to zaujíma. :)


Edícia obsahuje nasledujúce tituly: