nedeľa 28. apríla 2013

Rýchloznam (rýchly oznam alebo rýchlo oznám)...

Ahojte!
Chcela by som využiť toho, že mám blog a obrátiť sa na vás s malou prosbičkou. Respektívne, hneď dvoma prosbami.

Pri tejto novej ére, kde sa všetko digitalizuje, analógová fotografia nemá takmer žiadnu šancu. Keď sa pozriete do chladničky (pozrite sa), je veľmi pravdepodobné, že v nej natrafíte na film, či zopár filmov, ktoré si zakúpili ešte vaši rodičia (asi tak do roku 2004) v domnení, že na ne budú fotiť. Ale nestalo sa tak, filmy v chladničke zostali a ako šiel čas, prekročili aj dátum svojej expirácie (a teraz sa dostanem k veci).

Nechceli by ste mi ich darovať?

Prečo tá otázka vyznela tak zle..

Treba pripomenúť, že filmy po expirácii sú nevyspytateľné. Možno sa vám na ne podarí niečo odfotiť (nerátajte však s pôvodnou škálou farieb, ktoré film zaručoval) a možno na ne zachytíte doslova čiernu, čiernistú, čierničkú dieru.

(Aby som vysvetlila tento svoj počin - rada fotím na analóg, ale momentálne je na Slovensku zlá doba pre podobne fotiacich ľudí. Filmy sú tu drahšie ako v zahraničí a možnosť kúpiť za smiešnu cenu filmy po expirovanej dobe u nás nie je. A ja ne nemám peniaze... Respektívne nie na toľko, koľko by som chcela.)

Spravili by ste tým dobrý skutok. Dobre, o nejaký extra dobrý, dobrý skutok by nešlo, ale na film by sa niečo odfotilo (ak sa to ešte dá) a ja by som na niečo mala fotiť.

(O svojej posadlosti vlastniť analógový Nikon alebo Canon ae, či Asahi Pentax tu radšej písať nebudem, pravdepodobnosť, že by ste ho mali doma a boli ochotní mi ho predať by bola až príliš krásna, keďže tieto foťáky vidno skôr na západe a ďalekom východe, u nás vládol Zenit, Minolta a Praktica)

Druhá prosba je ľahučko splniteľná - chcem sa vás len na niečo spýtať.

Myslíte si, že má zmysel zakladať fotografický blog?

Mám veľmi veľa fotiek, ale ja a moja rodina sme jediní, ktorí ich vidíme. Váham nad touto myšlienkou, lebo neviem, či to má zmysel...


P.S.: Fotka na pozadí záhlavia je moja, taktiež ako fotka ku Knižným radostiam. Ďaľšie analógové fotky v prípade záujmu môžete nájsť na mojom flickr účte(je ich tam len malé množstvo) - link je v kontaktoch. 

5 komentárov :

  1. S darovaním ti nepomôžem, ale fotografický blog ti odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem vymyslieť názov tomu blogu (keby som ho založila). :/
      A prečo odporúčaš?

      Odstrániť
    2. Pre tvoj umelecký a všestranný rozvoj- kritika širšieho okolia :)

      Odstrániť
  2. Darovali by sme, keby sme nan sami nefotili..xP ale fotime.. a ano, ma zmysel zalozit taky blog! sledujem take....

    OdpovedaťOdstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.