sobota 7. apríla 2012

O mne

Ahoj, Hi, Hallo, Konnichiwa, Hola, Privet!

Volám sa Lucia, mám sedemnásť rokov a žijem v Bratislave. Ku knihám mám vzťah odmalička - s radosťou som terorizovala svoje okolie (najčastejšie rodičov), aby mi čítali rozprávky. Postupom času ma začali unavovať pauzy, v ktorých si môj otec dopredu čítaval dej a zobrala som knihu "do vlastných rúk". Následne som začala terorizovať svoje okolie čítaním nahlas, ktoré našťastie (pre nich) netrvalo dlho (ako ma len prekvapilo, o koľko rýchlejšie sa tie knihy čítajú). Po kompletnom preštudovaní vlastnej rozprávkovej knižnice som sa v druhej triede prihlásila do knižnice. Rodičia sa často smiali, že je to "tvoj druhý domov". V knižnici som trávila naozaj veľa času, mala som ju blízko. Ťahala som z tade čoraz viac kníh až sa mi raz podarilo umiestniť sa na prvom mieste v našej knižničnej pobočke v súťaži "Čítaš, čítam, čítame". Druhý krát sa mi podarilo vyhrať prvé miesto spomedzi všetkých pobočiek našej knižnice.
Nasledovali menšie útlmy v čítaní a momentálne o sebe vyhlasujem, že som priemerný čitateľ (nebojí sa požičať si knihu z rôznych žánrov a počet prečítaných kníh za rok je vcelku priemerný).
Knihy veľmi nekupujem, najčastejšie si ich požičiam z knižnice. Dôvodom je, že nemám v izbe toľko miesta a väčšinu z čítaných kníh si v budúcnosti už neprečítam, možno tak ešte raz. Tie, ktorých dej ma tak uchváti, že viem, že ich môžem čítať stále dokola, miesto v mojej poličke už majú ;'). Istým pomocníkom je aj moja čítačka kníh.


Prečo som založila knižný blog?


Čítam rada a vždy som si chcela viesť čitateľský denník. Páčila sa mi predstava, že po pár rokoch nájdem zošitok, ktorý opisuje knihy, na ktorých dej sa už nepamätám, že si znova prečítam svoje myšlienky a pocity, ktoré vo mne kniha vyvolala.
V čom bol teda problém? Som človek lenivý. Skôr ako som napísala report, začala som čítať inú knihu, potom som zase začala čítať ďalšiu knihu a takto to bolo stále dokola. Výsledok bol, že dokým som dokopala svoj lenivý zadok k napísaniu reportu, nebola som si istá či presne "to" a "ono" sa v knihe aj odohralo.

Blogujem už dlhšie, ale nikdy som nemala blog venovaný čisto jednej tématike. Postupom času som si začala všímať knižné blogy, ktoré pomaly, ale isto, zaujali svoje miesto v českej a slovenskej blogovej sfére. Prekvapila ma odozva ostatných čitateľov, reakcie na recenzie ich obľúbenej knihy, ich postrehy, súhlasy či nesúhlasy. 
Prečo by som to teda neskúsila tiež? Táto myšlienka mi v hlave vŕtala pár mesiacov a ja som sa nakoniec rozhodla - mohlo by to znamenať, že si konečne začnem viesť svoj neformálny čitateľský denník. Ďalšou motiváciou pre mňa je, že si možno niekto ďalší prečíta jednu z mojich obľúbených kníh :').

Čo na blogu bude pribúdať?
Určite moje názory na knihy ktoré som prečítala. Keďže som však veľkým fanúšikom mangy a manhwy (stále neviem, či je to nesklonné), pribudnú tu recenzie aj k nim :').

8 komentárov :

  1. Nech sa ti na novom knižnom blogu darí - aj ja si píšem čitateľský denník, hoci aj pri ňom som mierne trošku lenivá a miestami sa pozabudnem (ako ty pri reportoch) :D

    PS: Aj ja beriem slová "manga" a "anime" za nesklonné (hoci ich miestami skloňujem - ? :D)
    PPS: Kde si zohnala takúto kúl blogspotovú tému? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :')
      Tá téme je v šablónach :'D ako novinka :'D

      Odstrániť
  2. :D Já jsem si říkala, že jsem tě už chvíli na blogu neviděla, a ty jsi přitom zdrhla na blogspot :D ale je milý, že jsi dala vědět :D knižní blog je fajn záležitost :D já v poslední době šahám akorát tak po maturitních otázkách místo knížky a dost mě to štve :D mám v knihovničce skvělou knížku od Neila Gaimana a furt na ní nemůžu šáhnout :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach jaj, neviem, čo bude z mojím účtom na blog.cz.. Kvôli reportom je blogspot lepší - hlavne tagy, ale zase návštevnosť je mizerná. Členstvo v autorskom klube ma jednoducho rozmaznalo :'D
      Momentálne som trochu poľavila z myšlienky, že to bude čisto knižný blog - jednoducho budem pridávať len reporty. Na knihy, mangu, manhwu, anime, doramy, filmy a možno pár reportov z conov.. Viesť si osobný blog sa mi nechce :'D A na fotky a kresby mám deviantART.

      Aká kniha? ^__*

      Odstrániť
    2. Jo no, blogspot je pro mě docela šílená záležitost, a nikdy jsem k němu moc nepřirostla :D Jinak chtěla bych si konečně přečíst Američtí Bohové od Gaimana, a ještě od něj mám komiksy The Sandman :D

      Odstrániť
    3. Potom mi napíš, ako sa ti páčili "Američtí bohové" - ešte stále som to nečítala a priznávam, že som lenivá si knihu vysnoriť v knižnici :'D Potrebujem motivačnú recenziu :'D

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.