streda 25. apríla 2012

Switch girl!!

Originálny názov: スイッチガール!!
Rok začatia vydávania: 2007
Status: stále sa vydáva
Autor: Aida Natsumi
Mangaka: Aida Natsumi
Počet volumes (zväzkov): zatiaľ 6
Počet chapters (kapitol): zatiaľ 38
Žáner: Shoujo, romantika, komédia, školský život
Typ: Japonská manga

PRÍBEH:

Tamiya Nika je takzvaná „switch girl“. Na verejnosti krásna, vždy dokonale upravená, oblečená podľa najnovšej módy a hlavne – jedno z najpopulárnejších dievčat na škole.
Okrem najlepšej kamarátky a blízkej rodiny nikto nepozná jej skutočnú osobnosť, ktorá sa prejaví vždy v súkromí, kde Nika prepne na svoju „off“ verziu – desivé dievča s nepekným, ale praktickým účesom, nosiace staré okuliare, deravé a špinavé oblečenie, neustále čítajúce mangu a hrajúce videohry.
Po tom, čo o „on“ Nike napíšu článok v módnom časopise, jej popularita sa ešte viac zvýši – ale nájdu sa aj nepriatelia, ktorý chcú odhaliť jej tajomstvo.
Všetko sa ešte viac začne komplikovať príchodom nového študenta Aratu, ktorý má svoj vlastný on/off mode, len na opačnom princípe ako Nika – v súkromí dokonalý chlapec a na verejnosti všedný chalan s okuliarmi ako popolníky - najmä, ak sa obaja stretnú v ich off verziia a Arata spozná, že je to tá populárna „on“ Nika. Prezradí Nikine tajomstvo?


NÁZOR, MYŠLIENKY:
Veľakrát som si dala predsavzatie, že nezačnem čítať nedokončenú mangu. A väčšinou ho ani nedodržím, ako napríklad teraz.

Switch Girl bola po dlhšom čase (ehm, dva mesiace), naozaj vtipná manga, ktorá sa hneď stala mojou obľúbenou.  Úžasná kresba, vtipný príbeh, čo viac si môže manga čitateľ priať :‘D.
Veľmi sa mi páčili aj dodatky autorky na začiatku každého volume (zväzku) na spôsob: „Aj vy si nemeníte ponožky dokým naozaj nesmrdia? Áno? Gratulujeme vám, ste pravá switch girl!“, na ktorých som sa naozaj zasmiala :‘D.

Dúfala som, že keďže momentálne čakám vždy na novú preloženú kapitolu, tak si zatiaľ vyhľadám iné diela od mangaka. Nanešťastie, Switch Girl!! je autorkinou prvotinou (ale naozaj vydarenou).
Skleslú náladu mi hneď vylepšila správa, že momentálne sa v Japonsku vysiela dorama tejto mangy! Prvý diel som si už pozrela a môžem prezradiť, že Aratu hrá Kiriyama Renn, ktorého ste už mohli vidieť v známej dorame Hanazakari no Kimitachi e (verzia z roku 2011). Obsadenie doramy sa mi páči a zatiaľ svojou vtipnosťou za mangou nezaostáva :‘).

Na myanimeliste mi ukázalo dve manga, ktoré sú dejovo podobné Switch Girl!! a to – „Kare Kano“ a „Hotaru no Hikari“. Hoci som Hotaru no Hikari nečítala, videla som doramu – v skratke napíšem, že dej sa zaoberá životom Hotaru, 27 ročnej switch girl, ktorá nešťastnou zhodou okolností býva v tom istom dome ako jej šéf Takano. Nevedela som, že dorama bola na nakrútená podľa manga, takže v blízkej dobe sa tu určite objaví report na túto manga ;‘).

Manga Switch girl!! odporúčam všetkým, ktorí radi čítajú žáner shoujo manga. Ide o naozaj vtipný príbeh, pri ktorom budete ľutovať, že ďalšie kapitoly ešte nie sú preložené.





6 komentárov :

  1. A podľa mňa to Japonci len tradične preháňajú s týmto - aj ja doma nechodím nastajlovaná, ako keď idem na verejnosť, uspokojím sa len s legínami a dákym tričkom< nemaľujem sa, vlasy by mi inak ako v rozcuchanom drdole zavadzali... Každý má on a off verziu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si to myslela tiež, dokým som si pred pol rokom nevypočula jeden príspevok Slovenského rozhlasu. Témou bolo niečo ako oblečenie na verejnosti a v súkromí. Výsledkom bolo, že na západe (napríklad Francúzsko) sa väčšina ľudí po príchode domov nevyzúva (celý deň na opätkoch a ešte aj doma - fuj, veď to ich musia bolieť nohy a taktiež musia mať v byte riadny svinčík) a ani neprezlieka do "domáceho oblečenia". A naopak, vo východnej Európe viac vedie teplákové oblečenie v domácom prostredí :')

      Odstrániť
  2. Inak, tento dynamický bloggerovský vzhľad miestami moc nefunguje! :( Niekedy nemôžem komentovať, musím dávať refresh a refresh... To len ja mám tento problém? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fú, tak mne sa ešte nestalo, že by mi nešlo na 1x komentovať :'/ Ale asi záleží na prehliadači - používam Chrome a to je takisto produkt od Google ako Blogger :')

      Odstrániť
    2. Je to možné, ja mám Mozillu a niekedy sa prosto nenačíta celý ten dizajn - ani menu, ani komentovanie :) Ale prišla som na to, že stačí dať refresh, kým to nenabehne, takže to zasa nie je až taký problém :)

      A tak viem si zasa predstaviť, že nie každý má doma teplákovú kultúru, podaktorí sú fakt i doma nahodení... Ale som si myslela, že väčšina ľudí sa na doma oblečie pohodlne. :D

      Odstrániť
    3. Aspoň, že to neskôr načíta, aj keď ma štve, že to zrejme nie vždy načíta hneď -__-

      Aj ja som si to myslela :'D Úplne ma prekvapilo, keď pár Slovákov na anketu odpovedalo, že tiež zostávajú aj doma "nahodení".

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.