sobota 16. marca 2013

Michi to no So Good

Originálny názov: -
Rok vydania: 2009
Autor: Takarada Iyo
Mangaka: Takarada Iyo 
Počet volumes (zväzkov): 1
Počet chapters (kapitol): 1
Žáner: shoujo, komédia, romantika, fantasy, školský život
Typ: Japonská manga




Michi to no so good je krátka one shot manga zo školského prostredia. Yuna je priemerná študentka navštevujúca starú školu s dvoma typmi ľudí – populárnymi predstaviteľmi školskej rady a tými ostatnými, ktorí členov rady uznávajú ako idolov.

Yuna náhodou stretne prezidenta rady, ktorý sa nikdy s nikým nerozpráva a preto ju šokuje to čo vidí aj to čo jej povie – vysvetlí jej, že je duch a následne ju poprosí, aby ho šla zobudiť. Yuna je najprv šokovaná, ale následne si na túto neskutočnú skutočnosť zvyká – je totiž jediný človek, ktorý ho v jeho duchovnej verzii dokáže vidieť.

Kaichou je nadpriemerný študent z dobrej rodiny – neustále sa od neho niečo vyžaduje a požaduje a jeho už nebaví byť perfektným. Preto z reality nedobrovoľne doslova odlieta – ako duch, ktorého vidí len Yuna a ktorý sa môže prirodzene správať len v tejto nehmotnej podobe.

Keďže sa jej neustále zjavuje a hľadá jeho reálne telo, jej spolužiaci si ich „vzťah“ všimnú – nanešťastie pre Yunu, lebo priateliť sa na tejto škole s idolmi, najmä ak ste šedý priemer, ba až podpriemer si priam hovorí o šikanovanie.

~

Viac k deju neprezradím, predsa len ide o one shot a po ďaľšom odhalení z deja by ste mangu už vôbec nemuseli čítať, lebo by ste si prečítali je poviedkovú verziu.

K mange som prišla úplne náhodou a aj to ľutujem aj neľutujem. Neľutujem preto, lebo nátury hlavných postáv sa mi páčili – najmä Kaichou bol presne ten typ postavy, ktorý keď sa zatvári smutne, tak mu odsúhlasíte aj modré z neba a následne vás obdarí vďačným „psím“ úsmevom. Ľutujem preto, lebo manga nemá až taký zlý dej a keby z nej autorka nespravila len one shot, mohlo ísť o dobrý príbeh.

Mangu vám odporúčam a neodporúčam zároveň – kresba je krásna, postavy sú tiež dobré, ale príbeh bol príliš zrýchlený.


2 komentáre :

  1. Meno manga-ky mi niečo hovorí... Asi... Nie som si istá, ale možno som od nej niečo už čítala... A možno nie... Toto znie celkom zaujímavo (a je to kratšie ako tá kórejská abrakadabra :D)

    Dada

    OdpovedaťOdstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.