sobota 20. apríla 2013

Knižné radosti (7)

Sedem je moje obľúbené číslo a pre to som rada, že vám prinášam už siedme Knižné radosti. :)

Čo teda pribudlo tento týždeň?

Po prvýkrát som usporiadala giveaway, zúčastniť sa ešte stále môžete, trvá do 24.4. (odkaz tuná). Držím palce prvému výhercovi, z kníh si totiž môže vybrať ;).


Na blogu pribudli dve recenzie: The Great Big Treasury of Beatrix Potter (Beatrix Potter) a Wild Robert (Diana Wynne Jones). To z tohto týždňa robí rozprávkový týždeň, nie?

Keďže som bola celý týždeň doma, podarilo sa mi prečítať dosť kníh - až štyri.

Glimmerglass, Shadospell a Sirensong sú séria Faeriewalker od spisovateľky Jenny Black. Keďže by som rada na každú z kníh napísala recenziu, prezradím len toľko, že druhá kniha bola lepšia ako prvá; koniec bol prekvapivý; aj happy end vie byť trpký. Zaujímavé fakty na trojdielnu young-adult sériu nie? A navyše sa tak dobre knihy v tej angličtine čítali!

Dlhá biela prerušovaná čiara je novela od Ladislava Mňačka, riadne krátka - má okolo 70 strán a jej názov ju dokonale vystihuje. Je totiž o Autobahn, diaľnici.

P.S.: Kedže s Knižnými radosťami skoro týždeň meškám a za tento týždeň som toho moc nenačítala, zajtra vás budú čakať špeciálne Knižné radosti zamerané na anglické slovíčka, s ktorými som sa v knihách stretla. ;)

9 komentárov :

  1. Teším sa na anglické slovíčka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že budú dostatočne zaujímavé a nové aj pre teba. :)

      Odstrániť
    2. Zaujímavé a nové budú určite :D Ja ti môžem poslúžiť tak akurát staršími anglickými výrazmi a nadmerne často používanými francúzskymi frázami :D

      Odstrániť
    3. Tie by sa tiež hodili, lebo sú to práve oni, kvôli ktorým nečítam klasiku v angličtine. :D

      Odstrániť
    4. Tete-a-tete určite poznáš... a to je dobré na Wordswroth-kách- majú vzadu preklad francúzštiny (a taliančiny a nemčiny)

      Odstrániť
    5. To by som len opisovala vysvetlivky :D Potom neskôr, tak o pol roka, keď sa už možno začnem venovať aj francúzštine :D

      Odstrániť
  2. Glimmerglass a spol chcem čítať aj ja, neexistuje / nebude existovať to v češtine alebo slovenčine?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ som to nepostrehla, ale pokojne si tú sériu prečítaj aj v angličtine - čítalo sa to ľahko a plynulo. ;)

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.