utorok 6. januára 2015

2014/2015

Rok 2014 bol zvláštny. Veľa sa toho v mojom živote zmenilo, myslím že hlavne v negatívnom zmysle - jediné pozitívum na tom je, že sa mi o niečo viac otvorili oči a nasledujúce facky pani Budúcnosti budú zase o čosi slabšie.
/ ale mám aspoň motívy na poviedky /


Bol to krok späť. Nie som však úplný pesimista a rada spomínam na tie fajn veci. 
Zopár ľudí, ktorých som už poznala sa mi stali bližšími (čo považujem za zázrak pre mňa, introverta). Uvedomila som si, že niektoré veci sa nedajú, aj keď veľmi chcete, ale že sa nemáte za žiadnych okolností vzdávať. Absolvovala som so svojou rodinou roadtrip naprieč celým Poľskom a veru, bola to živá "česká" komédia a niečo neuveriteľné. Zaspala som na slnku a mala reálnu popáleninu (za to mohla karma, zopár mesiacov pred tým som sa niekomu s rovnakou nehodou smiala do ksichtu so slovami: "Veď to nie je možné! Hahaha."). Mala som prácu, ktorá bola na začiatku skvelá. Zlepšila som sa vo fotení na film. Prečítala fajn knihy.
Niekoľko krokov ďalej od ľudí, veľa krokov ku mne samej. To bol rok 2014.

Nevysmievam sa novoročným predsavzatiam - sama si počas roka dávam také menšie, na nový rok väčšie. Napríklad tento rok by som si znova chcela pravidelne písať denník, vážiť toľko ako v januári 2014, zriadiť si cestovateľský fond a pridávať doň peniaze, znova zmenšiť moje nepekné vlastnosti - materializmus a závisť, stráviť menej času na internete, prečítať viac klasických diel, dopísať príbeh pre Di, napísať novelu; a tak ďalej. 
Je fajn dávať si väčšie ciele. Aspoň u mňa platí, že bez cieľu nespravím nič (výnimkou je prokrastinácia).
_

V auguste 2014 som sa vrátila k tomuto blogu a som tomu rada. Stal sa pre mňa akousi pravidelnosťou - niečo čomu sa pravidelne (možno to tak na prvý pohľad nepôsobí) venujem a vidím výsledok (bol by to veľmi dobrý pocit, keby som nebola detailista, zatiaľ je len dobrý - so much to do).
Vďaka blogovaniu v minulom roku som spoznala dvoch skvelých človiečikov, Polie a Petru. Ďakujem im za množstvo typov, ktorými ma nevedomky zásobujú cez svoje GR profily ;D a za skvelé recenzie, ktoré spísali a ja som si ich mohla prečítať.

Aj blog si zaslúži predsavzatie. Alebo skôr nádeje. Preto sa budem v roku 2015 snažiť písať viac svojich čitateľských zápiskov (lebo recenziami by som ich nenazývala) - a hlavne, písať ich kratšie. V poslednom období, čo sa týka textu, extrémne pribrali a ani mňa nebaví ich po sebe čítať, keď ich kontrolujem a snažím sa znížiť počet gramatických chýb. Menej slov, viac freš, budem sa musieť naučiť vyjadrovať rezkejšie. Čo samozrejme tento článok nespĺňa, ani najbližšia recenzia.
V čo dúfať? Že Di bude znova písať knižné výpisky (recenzie).

Želám Vám lepší nový rok, málo zlých a veľa fajn kníh a mnoho splnených predsavzatí. Aby sa vám nový rok vydaril. Super zážitky. A tak, veď viete ako. :)

Lu

6 komentárov :

  1. No teda, takovou poctu si snad ani nezasloužím! :D I já ti samozřejmě musím poděkovat za knižní tipy; konečně se díky tobě snad dostanu k přečtení nějaké knihy ve slovenštině :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tomu som veľmi rada! Som veľmi zvedavá na tvoje dojmy z čítania v slovenčine :)

      Odstrániť
  2. Cestovateľský fond schvaľujem! :)) Budem sa veľmi tešiť na poviedku Facky od pani Budúcnosti (a to myslím vážne). Na čitateľské zápisky a rubriku Journal sa veľmi teším a mne prídu tvoje recenzie (no dobre, zápisky) fresh už teraz. Určite sú neotrelé a to sa cení. Materializmus je podľa mňa zdravý, pokiaľ sa nepreháňa.. a závisť je niečo, čo (dobre pretransformované do vhodných cieľov) ťa môže poháňať dopredu. Ja som v štádiu, kedy môj level závisti dosahuje absolútnu nulu. Už závidím len tak prajúcne, len tak "naoko". Viac sa zamerám na otázku, že ak tú vec alebo čokoľvek iné, chcem naozaj dosiahnuť aj ja, čo preto musím urobiť. Človek dokáže niekedy naozaj až nadpozemské veci, keď niečo naozaj úprimne chce :)
    Koniec dnešnej kázne :)

    Určite sa budem tešiť na ďalšie blogo-príspevky, či už od teba, alebo od Di. Prajem vám obidvom hlavne spokojnosť na duši a veľa dôvodov na úprimný úsmev :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, nebudú to poviedky o mne - prevtelím to do iných postáv. :D Neviem, aspoň sa pokúsim zmenšiť tie svoje nepekné vlastnosti... Do zdravej formy vravíš?

      Ďakujeme :3

      Odstrániť
    2. Správne.. v zdravom tele - zdravý materialistický duch! :D

      Odstrániť
    3. Byť škodoradostníkom ma baví, to som tam radšej nespomínala ;D

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.