streda 19. augusta 2015

Myšlienky


Môj mobil si už nepamätá adresu môjho blogu a práve sa mi vybila čítačka, takže... Článok o mojom prežívaní, here we go.

Pracovná zmluva mi skončila 31.7. (jeden z najkrajších dňov môjho života) a odvtedy sa pasívne pripravujem na nástup do školy (veď prečo nemať dva prvé dni na vysokej škole za život?).
= rozmýšľam o blbostiach => v konečnonm dôsledku nerobím nič prosperujúce.
Znova sa potvrdilo moje osobné pravidlo Čím viacej času máš, tým menej spravíš. A mne sa taký ten zdravý životný rytmus podarilo stratiť minulý rok koncom júna (a prvého posledného dňa na vysokej škole). Cheesus, ako ja vstanem na zápis? 7:10 zápis? Och vážne? A zas na 8mu na prednášky? ARGH...

Strávila som týždeň s rodinou v Prahe (turisticky sme boli dosť poctivý) a znova som si uvedomila, že počas tých 6 mesiacov, čo som bola zamestnaná na TPP, sa môj život zastavil. Čo nie je veľmi príjemné.

/Ľudia cestujte, je to psychohygiena./

Návrat do domáceho prostredia mojej nory nebol najpríjemnejší, lebo život v mojej izbe zastal taktiež. Hoci som doteraz vedela, že človek pracuje najvýkonnejšie v minimalistickom prostredí, teraz som si to konečne aj uvedomila (a chcelo sa mi vrátiť do tej peknej izby v Prahe, kde bolo minimum vecí).
Niežeby som mala v izbe bordel, jednoducho mám príliš veľa vecí. Ktoré nepotrebujem. A tak. A práve to ma začalo v chvíľu po návrate hnevať a nastalo veľké upratovanie. Psychohygiena (takisto ako to cestovanie a písanie denníku).
Neviem veci vyhadzovať, ale objavila som nový spôsob ako sa naučiť upratovať, volá sa to KonMari metóda. Zatiaľ som v nej úspešná, rozmýšľala som, že by som jej mohla venovať sériu krátkych článkoch tu na blogu. Podarilo sa mi vďaka nej za krátky čas zbaviť niekoľkých igelitiek vecí, ktoré NAOZAJ už nepotrebujem.
(a aj vďaka nej vzniklo miesto na napr. fotenie kníh na najbližšie recenzie. Zaujímavý kolobeh - veľa veci -> zaprataná izba -> rozmýšľanie nad triedením -> nechuť -> robenie niečoho iného -> keine recenzia)

Viem, že tento článok je zmätenosť sama.
Ale sú to také moje zmätené menej dôležité myšlienky, ktoré som tu neviem prečo chcela uverejniť.

-

A podarilo sa mi zlomiť si dioptrické okuliare.
Aj fotografický blog (s ktorým si neverím) založiť.
Začínam mať obsesiu "vinylové platne".
Toľko k novinkám, najbližšia recenzia pribudne v sobotu.
Snáď.


P.S.: Fotka je z Prahy, budova je oproti vydavateľsku Franze Kafky. Fotky z Prahy nájdete aj na mojom instagrame, pridávam ich pomerne rovnomerne.

A ozaj, vypočuli ste si už 'novú' Florence and the Machine? Moji favoriti sú skladby Long & Lost, What Kind of Man, St Jude a Queen of Peace.
Skúste si najprv vypočuť Long & Lost, začína okolo siedmej minúty:
Asi budem požadovať od Ježiška vinyl tohto masterpiecu---

8 komentárov :

  1. ach, mňa škola tiež čaká onedlho. prahu som prvýkrát zažila toto leto a je to tam magické, tiež sa mi veľmi ťažko odchádzalo. okrem toho že tento rok štátnicujem ma asi čaká hľadanie prvého podnájmu a neviem či sa vôbec na to cítim. asi som mladá, a vlastne dnes je nedeľa, nedeľná neuróza ako vyšitá, ale zas to sú tie moje drísty. Každopádne tej vinylovej mánie sa drž, ja mám takú mániu s CDčkami :) Florence moc nemusím, ale pesnička je fajn ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa štve, že v Prahe nikdy nič nestihnem! :D (ale aj tak sním o tom, že tam strávim týždeň v úlohe kaviarenského povaľača)
      Ja mám drístový rok a moje myšlienkové pochody sú už tak zvláštne (viď tento umiernený článok), že som sa s nimi dajako zmierila (a je to vcelku fajn pocit, sakra, tento zátvorkový zlozvyk vo mne vyvoláva pocit akoby všetko čo píšem písali dvaja ľudia a nie jeden).
      Len nech ťa ten podnájom nezožerie zaživa - ťažko sa hľadá, bude to možno trochu stresujúce, ale verím, že to zvládneš bez straty nervov ;)

      Odstrániť
  2. a myslí prosím tá metóda aj na osoby, ktoré milujú čistotu a pritom nenávidia upratovanie??? XD Teda... ja už dlho čakám na niečo, čo ma naučí cítiť sa aspoň trochu komfortne, keď práve upratujem...xD viem, že je to strašné priznanie, ale nebudem sa hrať na to, že pri vysávaní nemám plnú hlavu nenávistných myšlienok xD
    Niečo o strate životného rytmusu viem xD je to dosť ťažká situácia...keďže už takmer druhý rok nepracujem (pre náhodného okoloidúceho, ktorému je to jedno - nie som flákač, ale samica s mláďaťom...), v súčasnosti si už ani len vo sne neviem predstaviť, že je vôbec možné ráno vstať a vychystať sa niekam na presne stanovenú hodinu.....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď ani ja si to neviem predstaviť TT_TT

      Áno, myslí aj na tých :D Myšlienka je taká, že upraceš raz a máš na dlho pokoj. A zároveň uvidíš aj veľkú zmenu, čo v tebe vyvolá dobrý pocit. :)

      Odstrániť
    2. Tak potom....ako pre mna:-D

      Odstrániť
    3. Tak teda... určite pribudnú tie články ^_^

      Odstrániť
  3. Bude nejaký článoček o tom upratovaní? By sa mi zišiel.. alebo vieš ty čo, príď mi hneď aj upratať :) Skvelá hudba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neznášam upratovanie aj bordel v izbe ;'D Preto sa radšej svojej izbe vyhýbam.
      Pokúsim sa nejaké články pripraviť ;)

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.