piatok 8. júla 2016

letný zoznam

KONEČNE.
Semester práve oficiálne skončil.
Odporne horúce dni striedajú znesiteľné pobúrkové.
A konečne je čas na čítanie (teraz si predstavte diabolský smiech).

Minulé leto bolo v mojom prípade čitateľský prepadák. Júl bol mojím posledným mesiacom v práci, august bol o prečkaní vysokých teplôt a vytúženom oddychu od práce (po šiestich mesiacoch bez akejkoľvek dovolenky a práce aj cez sviatky, v práci ktorú som nemala rada) a troch výletoch, september bol o chodení po úradoch a taktiež (hip-hip) o začiatku prvého semestra.

Sladké to obdobie, keď ste znova študentom a prázdniny zase existujú. A brigády taktiež.

Ak čítate tento blog dlhšie, viete, že podivne si plánujem prečítanie niektorých kníh v určitých ročných obdobiach, alebo na určitých miestach. Napríklad Annu Kareninu som čítala v zime, keď vonku chumelil sniežik, Dobrý deň smútok od Saganovej som čítala na dovolenke pri mori - už keď som si knihu kupovala, vedela som, že si ju chcem prečítať na letnej dovolenke a veru, dejovo sa k tomu miestu aj období neskutočne hodila.
Počas jari mávam čitateľskú uhorkovú sezónu, preto mám zoznamy na leto, jeseň a zimu.
Neplánujem tieto zoznamy dodržať do bodky, ide o knihy, ktoré si chcem už dlhšie prečítať v danom období, ale väčšinou ich predbehne nejaká nenáročná e-kniha, alebo ide o dlhšie knihy, ktorých čítanie by sa popri škole neskutočne naťahovalo.

Možno vás niektorá z kníh osloví (po kliknutí na titul budete presmerovaný na goodreads, kde sa o knihe dozviete viac), možno ste niektoré čítali. Ja osobne už považujem vytváranie týchto zoznamov za chorobu - neustále ich vytváram, ale nikdy ich úplne nesplním. A už teraz mám v hlave ďalšie dva knižné zoznamy.

Myslím, že budem rada, ak zvládnem prečítať čo i len polovicu... Hups.

4 komentáre :

  1. Samé skvělé knihy! A je to pěkně dlouhý seznam, na to, že jde o klasiku, která se čte pomaleji, takže souhlas, i ta půlka by byl úspěch - každopádně přeji až jich stihneš co nejvíc! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už teraz viem, že som mala príliš veľké oči a všetky ich určite nestihnem... Ale som rada, že ma ten zoznam motivuje. :D

      Odstrániť
  2. Jeminenky...Meno Ruze!! To bolo pre mna doslova OBDOBIE!! A nielen pre mna! S kamoskou sme si po kapitolach posielali sms s dojmami:D...Adso je pre mna doteraz velka knizna laska!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zisťujem, že ma Meno ruže akosi obišlo a že všetci naokolo túto knihu čítali - a stále viac a viac ma ťaží čitateľské svedomie! :D

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.