štvrtok 12. februára 2015

Great Loves Collection

Kinofilmové fotky. Tri roky dozadu som mohla stráviť niekoľko hodín denne ich prezeraním na flickr - nielenže som obdivovala ich atmosféru, sama som sa snažila kvalitou (po technickej stránke) priblížiť k svojim obľúbencom. 

A tak som raz na flickr narazila na fotku knihy Bonjour Tristesse od Francoise Sagan. Kinofilmová fotka, minimalistická obálka a kniha, o ktorej som dovtedy nepočula. A pritom je známa, dokonca mi starší slovenský preklad minulý rok prešiel rukami v antikvariáte. Škoda preveliká, že som vtedy mala škrečkovské obdobie (ktoré sa pravidelne strieda s materialistickým) a knihu som si nekúpila...

Po dlhšom čase som si na knihu spomenula. A zistila, že v tomto minimalistickom vydaní vyšla v rámci edície Great Loves Edition. Ako inak, od vydavateľstva Penguin. Po dizajnovej stránke sú ich edície neskutočne krásne a vždy vo mne budia materialistické sklony. Ako u každého knihomoľa, ktorý pozná Penguin.

Blíži sa sviatok sv. Valentína, možno vás niektorí titul z tejto edície zameranej na 'great loves' osloví. Nemyslím si, že by išlo o sladké gýče. 

Hoci edícia vyšla v roku 2007, niektoré tituly sú vypredané a dajú sa zohnať už len z druhej ruky. Čo ma trochu štve, lebo často krát stoja viac... A nanešťastie sú to práve tie, ktoré by som si chcela kúpiť.
-
Oslovil vás dizajn tejto edície?
Zohráva u vás vizuál dôležitú úlohu pri kúpe knihy - ak máte možnosť, vyberáte si vydanie podľa obálky, nepozerajúc na cenu? Ozaj ma to zaujíma. :)


Edícia obsahuje nasledujúce tituly:

(kliknutím na názov diela sa dostanete na goodreads)

A Mere Interlude - Thomas Hardy
A Russian Affair - Anton Chekhov
Bodily Secrets -  William Trevor
Bonjour Tristesse - Françoise Sagan
Cures for Love - Stendhal
Deviant Love -  Sigmund Freud
Doomed Love - Virgil
Eaten Heart - Giovanni Boccaccio
Eros Unbound - Anaïs Nin
First Love - Ivan Turgenev
Forbidden Fruit - Peter Abelard
Giovanni's Room - James Baldwin
The Kreutzer Sonata - Leo Tolstoy
Magnetism - F. Scott Fitzgerald
Mary - Vladimir Nabokov
Of Mistresses, Tigresses and Other Conquests - Giacomo Casanova
Something Childish But Very Natural - Katherine Mansfield
The Seducer's Diary - Søren Kierkegaard
The Virgin and the Gypsy - D. H. Lawrence
The Women Who Got Away - John Updike

zdroj obrázku

8 komentárov :

  1. Knihy od Penguina zbožňuju, ale o této edici jsem ještě neslyšela. Jako většina jejich knížek i tyto jsou krásné, jak to jenom dělají? :D
    Co se knih týče, tak jsem tak trochu povrchní člověk. Když mám výběr mezi více vydáními té samé knihy, tak většinou sáhnu po tom, které se mi líbí nejvíce – pokud tedy není nějak přehnaně drahé, což bohužel, spousta krásných knížek bývá. To mi potom nezbývá nic jiného, než se spokojit s obálkou, která mi nevyráží dech. Ale v takové situaci si vždycky řeknu, že jde přeci jen o ten obsah (i přesto, že to hluboce raní mé materialistické já :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja nie - tak ma prekvapilo, že som túto edíciu nezaregistrovala, až som musela článok napísať! :D
      Som rada, že nie som jediná, ktorá trpí touto formou knižného materializmu ;D

      Odstrániť
  2. ako vzdy sa prejavim sťa barbar.... za srdce nechytilo... ja vyberam knihy z polic v knihkupectve skoro so zatvorenymi ocami xD...vzdy dam len na obsah a verim vo svoju stastnu ruku xD

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty jo, nádherná edícia. Penguin proste vie, ako na to!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že nie je podobné vydavateľstvo na SK/ v CZ, ktoré by sa nimi inšpirovalo :/

      Odstrániť
  4. Aaaaaah, chci je všechny! Už jsem prostě taková, že knihu vybírám hlavně podle obálky. Když se mi nelíbí obálka, tak ikdyby byl příběh sebe lepší, nemá u mě šanci. Asi jsem se tak ochudila o dost dobrých knížek, já vím. A přiznám se, Penguin vůbec neznám!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrejme si sa ozaj ochudobnila o dobré tituly, lebo priznajme si - obálky, ktoré niekedy vypustia na slovenský a český trh sú niekedy až neuveriteľne zlé. :/

      Odstrániť

Autorka tohto blogu sa snaží odpovedať na vaše komentáre.